Mézes keksz dióval
2005.12.04. 14:26
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc és 4 óra pihentetés
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez 25 dkg méz, 70 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 1,5 dkg szalalkáli, 5 dkg reszelt, cukrozott narancshéj, 10 dkg dió, őrölt fahéj, ánizs, őrölt szegfűszeg
A mézet feloldjuk 2 dl forró vízzel, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat, a cukrot, a fűszereket, a reszelt narancshéjat és a szalalkálit keverőtálba tesszük, majd fél óra alatt sima, habos masszát keverünk belőle. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és a mézes szirupot, majd deszkára borítjuk, és jól összedolgozzuk.
Letakarjuk és 4 órán át pihentetjük. Négy részre osztjuk, fél centis lapokat nyújtunk belőle, és kekszformákra vágjuk. Megkenjük tojással és negyedekre vágott diókkal díszítjük, majd kikent tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben arany-barnára sütjük.
forrás:Magyarméz
|