Mézes pite
2005.12.04. 14:29
Hozzávalók: 25 dkg méz, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 késhegynyi szegfűszeg, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál fehér csemegebor, 1 dkg vaj
A mézet meglangyosítjuk és a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, valamint a tojássárgákkal habosra keverjük. Beletesszük a szódabikarbónát, a lisztet, a fűszereket, a reszelt citromhéjat, jól elkeverjük, és a borral ízesítjük. A végén hozzáadjuk a felvert tojásfehérjéket is.
Vajjal kikent, liszttel meghintett körülbelül 1 literes sütőedénybe tesszük (őzgerincforma, tortaforma) és mérsékelten meleg sütőben 160°C-on megsütjük.
|