Mézes rúd
2005.12.04. 14:30
Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez 37, 5 dkg méz, 20 dkg cukor, 75 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, ánizs, 1 dl tej, 2 tojásfehérje
A tejet tálba öntjük, felolvasztjuk benne a mézet és a cukrot, majd beletesszük az ánizst. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, beleöntjük a mézes tejet, majd gyúródeszkára téve simára dolgozzuk és kinyújtjuk. Két centi széles és nyolc centi hosszú rudacskákat vágunk belőle és megkenjük tojásfehérjével, majd tepsibe tesszük.
A sütőt 240 C-ra hevítjük és beletesszük a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 C-ra visszavesszük a hőt és megsütjük a tésztát. Melegen kiborítjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.
|